Elif Arı Apakgün

elif arı apakgün

Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur belgesi ile mezun olmuştur. Yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında tamamlayarak uzman klinik psikolog ünvanını kazanmıştır.

NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi ve Psikiyatrist Dr. İlhan Nazlısöz’ün muayenesindeki stajlarını başarıyla tamamlamıştır. Lisans öğrenimi sonrasında Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezinde cinsel terapi, bireysel terapi ve eş terapisi alanlarında çalıştı. Özel bir bakım merkezinde zihinsel ve bedensel engelli kişilere bireysel terapi, grup terapisi ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmuştur.

2014 yılından beri İstanbul’da belediyeler bünyesinde sayısız çifte cinsel terapi uygulamış ve ilişki sorunlarının ortadan kalkıp mutlu bir cinsel hayat yaşamaları için yardımcı olmuştur. Vajinismus, erken boşalma, sertleşme gibi sorunlara bir çok çift üzerinden yaklaşmış ve çözüme kavuşturmuştur. Ayrıca, Cinsel Problemler, Anne-Baba Okulu ve Evlilik Okulu projelerinde bir çok seminner vermiştir.

Alanında uzman birçok kişiden psikoterapi eğitimlerinin yanı sıra; Psikoterapi Enstitüsünde; “Bütüncül Psikoterapi Eğitimi” (3 yıl süren, 1080 saatlik bütün terapi ekollerini içeren teori, formülasyon ve süpervizyondan oluşan ileri seviye psikoterapi eğitimi) son yılına devam etmektedir.

CİSED, SEPI (Society for the Exploration of Psychotherapy Integration), Psikoterapi Enstitüsü Derneği ve Hipnoz Derneği üyesidir.

Aldığı Eğitimler, Seminer ve Workshoplar:

-Cinsel Terapi Eğitimi, CİSED, Dr. Cem KEÇE

-Cinsel Terapi Eğitimi 1. Yaz Okulu, CİSED, Prof. Dr. Ömer ÜRE, Mersin

– Evlilik Terapisi ve Cinsel Terapinin Entegrasyonu Semineri, CİSED, Prof. Dr. Gerald R. WEEKS, Ankara

-Evlilik ve Çift Terapisi-Aile Danışmanlığı Eğitimi, CİSED, Dr. Cem KEÇE

– Bütüncül Psikoterapi, Psikoterapi Enstitüsü, Uz. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ

– Dinamik Yönelimli Bireysel Psikoterapi Eğitimi, CİSED, Dr. Cem KEÇE

– 9.Süpervizyon ve Vaka Paylaşım Çalışması, CİSED, Dr. Cem KEÇE

– Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi, CİSED, Prof. Dr. Vamık VOLKAN, Ankara

-Psikanalitik Psikoterapilerde Olgu Sunumlarıyla Nesne İlişkileri, CİSED, Prof. Dr. Vamık VOLKAN

– Aktarım Odaklı Psikoterapi, “Transference-focused Psychotherapy”, Otto F. KERNBERG-Frank E. YEOMANS

-Gelişimsel Nörobiyoloji ve Bağlanma Teorisi, “Developmental Neurobiology and Attachment Theory”, Prof. Dr. Allan N. SHORE