nihanardaalpman8

Çalıştığınız Kurum ve Göreviniz
İnsula Psikoloji / Psikolog

İş Adresi
Aziz Mahmut Hüdayi Mh. Şemsipaşa Bostanı Sok. No:33 D:3 Üsküdar / İstanbul İnsula Psikoloji

Lisans Eğitim Durumu *
Psikoloji

Şu anda yaptığınız mesleğiniz*
Psikolog

Nihan Arda Alpman
Çocuk, ergen ve aile terapisti

Yeditepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Nihan Arda Alpman, üniversitenin ilk yılından itibaren İnsula Psikoloji’de psikolog asistanlığı yaptı.
Lisans eğitimi stajları;
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi,
Kartal Adliyesi-Aile Mahkemesi,
Moodist Psikiyatri Hastanesi ve
Özel Küçük Şeyler Anaokulu’nda tamamlayarak çok yönlü çalışma alanlarını deneyimleme fırsatı buldu.

Akademik eğitiminin yanı sıra bilgi ve tecrübesini arttırmak üzere birçok eğitim ve seminerlere katılan A. Alpman, mezuniyetinin ardından bütüncül psikoterapi eğitimine başlamıştır.
Yetişkinlikte yaşanan sorunların temelinin çocukluk ve ergenlik döneminde oluşmasından ve pek çok sorunun çocukluk ve ergenlik yıllarında çözümlenmesinin daha sağlıklı bir bireyin temelini oluşturacağına inancından dolayı çocuk ve ergen terapilerinde uzmanlaşmaya yönelmiştir.
Ergenlerle sınav kaygısı, başarı ve motivasyon,sosyal uyum sorunları, öfke ve saldırganlık, uyku problemleri, davranış bozuklukları gibi konularla çalışmaktadır.
2-11 yaş arası çocuklarla çalışırken oyun terapisini aktif olarak kullanmaktadır. Her çocuğun ihtiyacının ve gelişimsel sürecinin farklı olduğuna inancından dolayı terapilerinde farklı psikoterapi teknikleri kullanmaktadır.
Eğitimlerini bütüncül psikoterapi ışığında almayı sürdürmektedir. Evli olan Nihan Arda Alpman, İnsula Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde çocuk, ergen, aile ve yetişkin bireysel terapi seanslarına devam etmektedir.

Aldığı Eğitimler ve Katıldığı Kongre, Workshoplar

• Bütüncül Psikoterapi Eğitimi (1080 saat), Psikoterapi Enstitüsü, Uz. Dr. Tahir Özakkaş – Teorik yıla devam ediyor
  • Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey Eğitimi, Prof. Dr. Byron Norton, Family Psychological Services (FPS) – Psikoloji İstanbul
  • Çocuklarla Bilişsel Terapi, Yrd. Doç. Dr. Nevin Dölek