Zeynep Balkız

16809911_1615975175084229_816455517_n

Zeynep BALKIZ’ın psikoloji alanına olan ilgisi lise yıllarında başlamıştır. Lisans eğitimini İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Klinik anlamda çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla İstanbul Arel üniversitesi Klinik Psikoloji bölümü yüksek lisans eğitimi halen devam etmektedir.

2013 yılından itibaren çeşitli psikolojik danışmanlık merkezlerinde, okulların rehberlik servislerinde ve yuvalarda çalıştı. Halen mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla eğitim, seminer, sempozyum ve kongrelere katılmaya devam etmektedir.

Bireysel terapilerde bütüncül yaklaşım temel alan Zeynep BALKIZ, danışanların ihtiyacına bağlı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Dinamik Terapi ve Hücum Terapisi yaklaşımlarından yararlanmaktadır.

Mesleki alanları arasında Travma, Kayıp, Yas, Depresyon, Fobiler, Öfke Problemleri, Kaygı Bozuklukları, Panik Atak, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Sosyal Fobi, Kişilik Bozuklukları, Sınav Kaygısı, Aile Ve Evlilik Problemleri alanlarında çift, ergen ve yetişkinlerle çalışmaktadır. Çocuklarda ise Oyun Terapisi alanında hizmet vermektedir.

Mesleki hayatında; psikoloji alanında düzenlenen bir çok seminer, sempozyum ve kongreye katılmıştır.

Aldığı Eğitimler:

• Bütüncül Psikoterapi Eğitimi 1080 Saatlik “Bütüncül Psikoterapi uygulama Eğitimi”ne devam etmektedir (Uz.Dr.Tahir ÖZAKKAŞ)
  • Hücum Terapisi Eğitimi
  • Oyun Terapisi Eğitimi (Oyun Terapileri Derneği 52 saat)
  • Rüya Eğitimi (Psikoterapi enstitüsü)
  • Aile Danışmanlığı Eğitimi (PETAD Eğitim Kurumu)
  • Çocuklara uygulanan Objektif Testler Eğitimi

Üyesi Olduğu Dernekler:

• Psikoterapi Enstitüsü Derneği
  • Hipnoz Derneği
  • Society for The Exploration of Psychotherapy Integration (SEPI)

Name: